En Bistro kännetecknas som en mindre restaurang eller ett kafé där inredningen oftast är mer simpel och detsamma gäller för maten. I matväg upplevdes en bistros meny som mer lantlig och traditionellt, ofta serverats i större portioner än vad det gjordes i de finare salongerna. I dagens Sverige finns dessa kännetecken knappt kvar, förutom att lokalen oftast är av det mindre slaget.

Historien om Bistro Bohem

 Allting började som en tanke på att starta ett litet och mysigt café i utkanten av staden. Vi fann en lokal som passade vårt ändamål och öppnade dörrarna för första gången 2004.

Visionen med Bistro Bohem var att skapa en härlig atmosfär där vi kunde erbjuda matlagning med fina råvaror som vi inhandlade lokalt. Lokalen var utmärkt, konceptet fungerade som vi bara kunde drömma om och vi fick bra respons från gästerna.

Idag drivs Bistro Bohem av oss som startade det; Anna, Emma och Camilla. Tre systrar med stor drivkraft, passion för fina  och lokala råvaror och en brinnande önskan att ge utkanten av staden en plats att mötas på. Tiden har gått och Bistro Bohem blir en allt mer populär mötesplats. För oss är atmosfären och lyhördheten för gästerna det viktigaste när vi driver vår verksamhet.

Vad är mer avgörande än atmosfären när man vill ta något lätt att äta? Det var vår vision från början. En stor del av atmosfären i vår lokal står faktiskt våra kunder för, därför gör vi allt i vår makt för att skapa en plats där både lokala kunden och turister kan mötas och njuta av en enklare lunch eller en härlig after-work. Idag erbjuder vi även svamp och bärplockning tillsammans med er där vi i efterhand tillagar det vi har plockat.